Sportur

Sportur
Partener
Implicare
Date inedite
  • Prin Sportur, un proiect care se află în galeria Sport pentru Viaţă încă din 2006, transformăm orele de sport ale copiilor din clasele I-IV din Bucureşti într-o aventură în mişcare. De data aceasta, noi suntem cei care merg spre copii, într-un mediu familiar lor – sala de sport a şcolii. Sportivii campioni sunt profesori de sport şi parteneri de joacă ai copiilor, dar în primul rând modele.

    Sportur este un eveniment interactiv, o adevărată experienţă prin care le arătăm copiilor că de la ora de sport nu se lipseşte niciodată deoarece mişcarea este nu doar importantă, ci şi distractivă. Este un mod sigur de a ne asigura că mesajul nostru ajunge la un număr cât mai mare de copii.

  • Sportivi campionii îşi asumă cu responsabilitate rolul de modele, fiind pentru o oră profesori de sport, dar şi parteneri de joacă ai copiilor. Până acum, alături de Gabriela Szabo, au participat la Sportur: Andreea Răducan, Diana Oprea, Cătălina Ponor, Vlad Hagiu, Oana Pantelimon, Monica Iagăr, Laura Badea, Claudia Isăilă, Elisabeta Lipă, dinamoviştii Eugen Crăciun, Mihai Turcan şi mulţi alţii.
    Aceştia le vorbesc copiilor despre avantajele unei vieţi active, încercând să le crească interesul pentru practicarea activităţilor sportive şi să le dezvolte spiritul competiţional. De fapt, pentru unii dintre cei mici, acesta poate fi primul pas către performanţă, către descoperirea unei pasiuni care le poate schimba viaţa şi îi poate transforma în campioni, aşa cum sunt cei care le ajung la ei prin Sportur.

  • Curtea şcolii se transformă într-un ministadion unde copiii se antrenează şi încearcă diferite sporturi, iar sportivi celebrii devin profesori şi le vorbesc, pentru ca mai apoi să se alăture lor în cadrul diferitelor jocuri. Până acum, peste 30 de sportivi „au predat” sportul unui număr de peste 10.000 de copii. Proiectul mizează pe o abordare experienţială, pe comunicarea directă, impactul asupra celor mici fiind mult sporit. În plus, pentru a transforma evenimentele din cadrul Sportur în amintiri frumoase, copiii primesc premii, cadouri şi diplome, iar şcolile - materiale sportive.