Maratonul Copiilor

Maratonul Copiilor
Partener
Implicare
Date inedite
  • Maratonul Internaţional al Copiilor, organizat de Salvaţi Copiii în parteneriat cu Sport pentru Viaţă, este un eveniment de amploare, la care participă anual, în aceeaşi zi, copii din peste 30 de ţări, precum Australia, Cambodgia, China, Indonezia, India, Kenya, Uganda, Nigeria, SUA, Brazilia, Mexic, Germania etc. Aceştia aleargă pentru a trage un semnal de alarmă liderilor lumii asupra faptului că, la fiecare 4 secunde, un copil moare din cauze ce ar putea fi prevenite.
    Distanţa oficială a maratonului este de 42,195 km. Copiii care participă la eveniment sunt împărţiţi în echipe care se întrec, alergând alternativ 200 de metri, pentru a acoperi în final distanța Maratonului. Startul pentru fiecare echipă estedat de către o persoană publică, care aleargă şi primii 195 de metri din fiecare cursă.

  • Maratonul Internaţional al Copiiloreste un eveniment special, în cadrul căruia copiii aleargă pentru copii, pentru a face o schimbare în bine, mai ales că, la nivel european, România are una dintre cele mai mari rate a mortalității în rândul copiilor cu vârsta sub un an.

    La fiecare ediţie, copiilor li se alătură personalităţi ale vieţii publice. Până acum, printre cei care au alergat primii 195 de metri din Maratonul Internaţional al Copiilor se numără: Gabriela Szabo, Andi Moisescu, Cristina Pocora, Dan Cruceru, Melania Medeleanu, Amalia Nastase, Miodrag Belodedici, Anca Bucur, Gabi Solomon, Diana Oprea, Monica Roșu, Costin Deșliu etc.

  • Aproape 300 de copii au participat la fiecare ediţie locală a Maratonului Internaţional al Copiilor, alăturându-se celor peste 30.000 de mici alergători din celelalte ţări. Prin fiecare pas alergat de aceştia, mesajul campaniei a ajuns mai departe: toţi copiii sunt egali, au aceleaşi drepturi şi merită o şansă la viaţă. Sărăcia nu trebuie să le fure celor mici dreptul la educaţie şi sănătate!